ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ | Απεργιακή Συγκέντρωση Τρίτη 21 Μάη


ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Συγκέντρωση, Τρίτη 21 Μάη, 10:30 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

Μετά από 14 χρόνια λιτότητας, περικοπών και μηδενικών αυξήσεων, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις υπηρεσίες των δήμων, πήρανε από 1-1-2024 το φοβερό ποσό των 50 ευρώ το μήνα. Και τώρα, λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση βρίσκει το θράσος να ανακοινώσει τα περίφημα μπόνους στο δημόσιο. Συνδέει μισθό κι αποδοτικότητα και αναβαθμίζει την αξιολόγηση σε εργαλείο ανθρωποφαγίας.

Η κυβέρνηση έχει στήσει ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο για να υπηρετεί την πολιτική της. Οι μνημονιακοί νόμοι ισχύουν κανονικά για να επαναφέρουν στην τάξη όσους διεκδικούν αυξήσεις «πέρα από τις αντοχές της οικονομίας» και οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη για να δώσουν τη «λύση» στα προβλήματα επιβίωσης των εργαζομένων: με την κατάργηση του 8ωρου-5μερου, τη νομιμοποίηση του 13ωρου-6μερου και τη δεύτερη δουλειά. Για τους χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που επί χρόνια δουλεύουν στα όρια των αντοχών τους, «προτείνει» ν’ αμείβονται απ’ τους ασθενείς στα απογευματινά χειρουργεία. Την ίδια στιγμή οι τιμές αυξάνονται συνεχώς, η ακρίβεια γιγαντώνεται, ο μισθός εξανεμίζεται, και τα σύννεφα του πολέμου απειλούν, εκτός των κινδύνων εμπλοκής της χώρας, και για ένα νέο τσουνάμι ανατιμήσεων.

Όλα αυτά αποτελούν ευθύ χτύπημα του δικαιώματος για αξιοπρεπή ζωή με ικανοποιητικό μισθό, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Οι αυξήσεις στους μισθούς, η δουλειά με αξιοπρεπείς όρους, είναι ζήτημα συλλογικής πάλης και αγώνα.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι συσσωρεύουν οργή και αγανάκτηση, γι’ αυτό επιστρατεύονται οι διώξεις, οι απειλές κι η τρομοκρατία. Γι’ αυτό όποιος αγωνίζεται, βρίσκεται αντιμέτωπος με στημένα κατηγορητήρια, ΕΔΕ, πειθαρχικά, απολύσεις και δίκες. Γι’ αυτό οι απεργίες κηρύσσονται όλες παράνομες κι η οργανωμένη δράση διώκεται. Το σύστημα φοβάται τους πραγματικούς αγώνες και, με τις διώξεις, θέλει να επιβάλει κλίμα φόβου και υποταγής.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, διαγκωνίζονται σε απεργοσπασία. Η στάση τους είναι καταστροφική. Μπορεί η ΑΔΕΔΥ να προκήρυξε απεργία, αλλά υπονομεύει κάθε προσπάθειά για πραγματικούς αγώνες, ξεφτιλίζει την απεργία, κάνοντάς την μπαλάκι στον ανταγωνισμό της με τη ΓΣΕΕ, σπέρνοντας την απογοήτευση και την ηττοπάθεια.

Η απεργία της 21ης Μαΐου πρέπει να γίνει υπόθεση των εργαζομένων, των σωματείων και των συνελεύσεων. Να αποκτήσει χαρακτηριστικά μαζικής καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και αγωνιστικής διεκδίκησης απέναντι στα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο.

·      Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να καλύπτουν το κόστος ζωής

·      Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

·      Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

·      Όχι στην αξιολόγηση-στοχοθεσία

·      Όχι στις συνδικαλιστικές-πολιτικές διώξεις


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια