ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ | 17 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙ

Μαζικά στον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα

Συγκέντρωση, 10:00 π.μ Πλ. Ελευθερίας

Οι εργαζόμενοι της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στα δικαιώματά τους. Η ακρίβεια εξανεμίζει το εισόδημα και οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, την ίδια ώρα που οι εργοδότες αυξάνουν τα κέρδη τους.

Η αύξηση του κατώτατου δεν είναι παρά ψίχουλα (39 ευρώ το μήνα!!), ενώ η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα δει καμία απολύτως αλλαγή. Το ίδιο ισχύει και για το «ξεπάγωμα» των τριετιών, αφού η κυβέρνηση διαγράφει 12 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ πολλοί θα πρέπει να περιμένουν να δουν -αν δουν- την πρώτη αύξηση το 2027!

Μαζικός απεργιακός αγώνας ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα!

Το πέταγμα εκατοντάδων εργαζόμενων στην ανεργία, με τα λουκέτα σε βιομηχανίες (Γιούλα, Sonoco) και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, η εργασιακή βαρβαρότητα και η δουλειά όταν, όσο και όπως βολεύει την εργοδοσία, η επιβολή κρατικού ελέγχου στα σωματεία, για να είναι οι εργαζόμενοι έρμαια των εργοδοτών, όλα αυτά απαιτούν την οργάνωση των εργαζόμενων. Οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση, με όρους ταξικού συνδικαλισμού, ανεξάρτητου απ’ το κράτος, και όχι με σωματεία που θα ελέγχονται απ’ το κράτος και την εργοδοσία!

Αυτή την κατεύθυνση φοβάται το σύστημα κι έχει εξαπολύσει δεκάδες πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις. Με πειθαρχικά, απολύσεις και δίκες, επιδιώκει να σπείρει την τρομοκρατία και ν’ αποτρέψει τους εργαζόμενους απ’ τον συλλογικό αγώνα. Το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό, το δικαίωμα στην οργάνωση και τη διεκδίκηση ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους και μόνο μαζικά μπορούν να το υπερασπιστούν.

Η απεργία στις 17 Απρίλη να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων!

Η πολύ μαζική απεργία στις 28 Φλεβάρη ανέδειξε την οργή του κόσμου και τις σοβαρές δυνατότητες που υπάρχουν. Μόνο που με ευθύνη των συνδικαλιστικών ηγεσιών, δεν μπόρεσε να συνδεθεί με τους αγώνες των φοιτητών και των αγροτών που βρίσκονταν σε εξέλιξη, και να αναδείξει τις ιδιαίτερες διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Η αναγκαιότητα αυτή όμως παραμένει και είναι ζωτικής σημασίας! Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πρέπει όμως να προσπεράσουν τις ηγεσίες. Την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ, που κάνει ό,τι μπορεί για να κρατά τους εργαζόμενους στο περιθώριο. Πρέπει να προσπεράσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που παρά τα παχιά λόγια και τον έλεγχο σε σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, δεν έχουν καμία διάθεση να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της μαζικής αντίστασης στην αντεργατική πολιτική.

Ο αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι υπόθεση των εργαζόμενων!

· Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν το κόστος ζωής

· Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

· Ανατροπή των νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια