ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ| ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ Ν΄ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 17:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

«Ενίσχυση» της δημόσιας Υγείας(!) υποσχέθηκε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός των πυρκαγιών, των πλημμυρών, των δεκάδων θανάτων, των εργατικών δολοφονιών, των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας, των διαλυμένων νοσοκομείων, όπως αυτό της πόλης μας.
Υπόσχεται να κάνει βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων και να επεκτείνει τα Επείγοντα των Νοσοκομείων. Στο μεταξύ θα έχουν καταργηθεί ή διαλυθεί τόσα Περιφερειακά Νοσοκομεία που μετά τη διάγνωση στα Επείγοντα οι ασθενείς θα πρέπει να διακομίζονται (να και τα ελικόπτερα!) σε απομακρυσμένα νοσοκομεία που θα λειτουργούν ακόμα. Υπόσχεται πρόσληψη 10.000 υγειονομικών! Μα οι συμβασιούχοι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και οι οποίοι πρόκειται να απολυθούν στις 31/12/23 είναι 20.000!!! Είναι προφανές πως στον νέο «Υγειονομικό Χάρτη» του Μητσοτάκη οι υπόλοιποι «πλεονάζουν». Αυτό το μοντέλο-έκτρωμα (ευρωπαϊκών προδιαγραφών) περιέχει την «ερημοποίηση τμημάτων και νοσοκομείων», «ιδιώτες υγειονομικούς και ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία» -με πληρωμή- μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, έμμεση εξώθηση σε παραίτηση του ενός γιατρού μετά τον άλλον, όλα αυτά που τα γνωρίζουμε καλά και στην Ξάνθη. Το σχέδιο υποβάθμισης και όχι αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης είναι αυτό που υλοποιείται γοργά από την Κυβέρνηση, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και προωθείται από όλες τις μερίδες των αστικών κομμάτων εξουσίας. 
Ας μην έχουμε καμιά αυταπάτη ότι νοιάζονται για το συμφέρον, την υγεία και τη ζωή του λαού. Το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη δε χωράει στη λογική και τη φύση αυτού του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Συνεπώς, λαός και υγειονομικοί σε έναν κοινό αγώνα να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για την υγεία. Με ξεκάθαρους στόχους, χωρίς αυταπάτες για τον ρόλο του οιουδήποτε «τοπικού παράγοντα»-γρανάζι αναπαραγωγής των αστικών μηχανισμών. Σ΄ έναν κοινό αγώνα όλα τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με πρώτο το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, σύλλογοι και οργανώσεις ασθενών, εργαζόμενοι και νεολαίοι, φοιτητές και μαθητές να βρεθούμε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στην πλατεία και να ανακοινώσουμε δημόσια την έναρξη μιας μάχης που άργησε ανεπίτρεπτα να ξεκινήσει. Απαραίτητη η συμπόρευση και ενοποίηση στόχων και αιτημάτων με τις γειτονικές περιφέρειες που εξ ίσου απειλούνται από τις στοχεύσεις των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου. 
Η Υγεία είναι θεμελιώδες δικαίωμα και η πρόσβαση σε Δωρεάν και Πλήρεις νοσοκομειακές δομές αναφαίρετη (και χιλιοπληρωμένη μέσα από τις κρατήσεις, τους φόρους, τον κοινωνικό πλούτο που ο κάθε εργαζόμενος έχει παράξει με τον μόχθο του και έχει υπεξαιρεθεί από κράτος και εργοδοσία). 
Πρόκειται για μάχη αναμέτρησης με τον σκληρό πυρήνα της αστικής πολιτικής και ως τέτοια πρέπει να την δώσουμε. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!

Να παλέψουμε 
• Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου για την Υγεία
• Για Δωρεάν Ίση και Πλήρη υγειονομική περίθαλψη για Όλους
• Μαζικές Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων Μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών
• Κανένα Νοσοκομείο κλειστό ή ερημωμένο


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια