ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ! Προσυγκέντρωση 10:30 Πλατεία Ελευθερίας

 



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Προσυγκέντρωση 10:30 Πλατεία Ελευθερίας

137 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο και η Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζει, ακατάπαυστα και παρά τη θέληση των κρατούντων, να εμπνέει τους αγώνες της εργατικής τάξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εξέγερση του Σικάγο τον Μάη του 1886 συνεχίζει να αποτελεί ορόσημο και σύνδεση με την προοπτική της επαναστατικής ανατροπής του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος.

- Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

Σήμερα, έχοντας διανύσει περισσότερο από ένα χρόνο από το ξέσπασμα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, ο κίνδυνος μιας γενικευμένης σύγκρουσης με τεράστιες συνέπειες για την ανθρωπότητα είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Οι ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία), για άλλη μια φορά, μακελεύουν τον πλανήτη διαλύοντας χώρες, για να προωθήσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα.

- Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

Η όξυνση της κρίσης και ο κίνδυνος ενός γενικευμένου κραχ, όπως ανέδειξαν οι νέες καταρρεύσεις τραπεζών σε ΗΠΑ και ΕΕ, ανασύρουν μνήμες του παρελθόντος και υπενθυμίζουν πως οι καταστροφικές συνέπειες και οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές «σωτηρίας» θα βαρύνουν καταστροφικά ξανά την εργατική τάξη και τους λαούς ολόκληρου του κόσμου. Όλα αυτά τη στιγμή που τα τεράστια κύματα λιτότητας, η ακρίβεια και η γενίκευση της φτώχιας τσακίζουν το λαϊκό νοικοκυριό και θέτουν ξανά ζητήματα επιβίωσης σε καθημερινή βάση.

- Ενάντια στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα!

Η εργασιακή βαρβαρότητα επεκτείνεται. Η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, το τσάκισμα του ωραρίου και το χτύπημα του 8ωρου, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα μεροκάματα της πείνας, το χτύπημα του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση είναι στοιχεία της επίθεσης που συνθέτουν τη νέα πραγματικότητα. Παράλληλα, η ανεργία συνεχίζει να μαστίζει τη νεολαία, ενώ και τα εργατικά «ατυχήματα»-εργοδοτικά εγκλήματα με θύματα δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες σε ώρα δουλειάς αυξάνονται καθημερινά.

- Αντίσταση, Οργάνωση, Αγώνας!

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει και μπορεί να συνδεθεί με τους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Με το απεργιακό ξέσπασμα της Γαλλίας που συνεχίζεται, τις κινητοποιήσεις στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βρετανία. Τις εξεγέρσεις στη Λατινική Αμερική και τη «μακρινή» Κίνα. Με τα δίκια και τους πόθους της πολύπαθης εργατικής τάξης της Τουρκίας και των γειτονικών μας λαών, που μαστίζονται από τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Η φετινή πρωτομαγιά πρέπει και μπορεί να συνδεθεί με τους αγώνες του λαού μας και της εργατικής μας τάξης. Τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς της 8ης Μάρτη, που εξέφρασαν σε κάθε γωνιά της χώρας την οργή ενάντια στην πολιτική που ευθύνεται για το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη. Τους χιλιάδες νέους και νέες, εργάτες και εργάτριες, εργαζόμενους και εργαζόμενες που ασφυκτιούν στα εργασιακά κάτεργα και αναζητούν μορφές οργάνωσης και αντίστασης στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Η φετινή πρωτομαγιά πρέπει και μπορεί να έχει ξανά χρώμα κόκκινο, αυτό της επαναστατικής ανατροπής και της κοινωνικής απελευθέρωσης!

Ø  1Η ΜΑΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

Ø  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΕΞΩ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Ø  ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ø  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια