Απεργία 16 Μάρτη. Εκατοντάδες στο δρόμο

Η οργή του κόσμου δεν πρόκειται να κοπάσει. Όσο κι αν πασχίζει η κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, τα συστημικά κόμματα της αντιπολίτευσης και οι εργατοπατέρες. Για μια ακόμη φορά εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι βγήκαν στο δρόμο για να καταγγείλουν το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και να εκφράσουν την οργή τους για το παρατεταμένο έγκλημα του συστήματος, για την πολιτική του που ρημάζει τη ζωή των πλατειών λαϊκών μαζών.


Η μαζικότητα βεβαίως ήταν πολύ κάτω από το ποτάμι που είχε κατακλύσει την πόλη στις 8 Μάρτη. Σ' αυτό συνετέλεσε και η πρωτοφανής, αλλά καθόλου τυχαία, πληθώρα καλεσμάτων, που μπέρδεψε κόσμο. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) καλούσαν 10:30 στο Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ και ο Διδασκαλικός Σύλλογος στις 11:00 στον ίδιο χώρο, τα σωματεία του ΠΑΜΕ 11:00 στην κεντρική πλατεία, ο φοιτητικός σύλλογος (με πλαίσιο ΚΝΕ) την ίδια ώρα στα ΠΡΟΚΑΤ και ο α/α χώρος 12:00 στην κεντρική πλατεία. Οι εργατοπατέρες μάλιστα του ΕΚ και της ΑΔΕΔΥ θέλοντας να τελειώνουν γρήγορα, ξεκίνησαν άρον-άρον την πορεία, μη τυχόν και συμπέσουν με τα άλλα καλέσματα. Έτσι πολύς κόσμος έψαχνε τόπο και ώρα για να μπορέσει να διαδηλώσει!!



Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις έκαναν προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησαν την πορεία του ΕΚ, συγκροτώντας ένα μαζικό και δυναμικό μπλοκ, το μόνο που φώναζε συνεχώς συνθήματα. 


Στην πορεία συμμετείχαν επίσης το σωματείο σχολικών καθαριστριών, το σωματείο καζίνου Θράκης, ο δικηγορικός σύλλογος και ο διδασκαλικός σύλλογος, που μόλις πρόλαβαν κάποιοι απεργοί να ανοίξουν το πανό του. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια