Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης στην απεργία στη "Μαλαματίνα"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του σωματείου εργαζομένων στη Μαλαματίνα, το Σάββατο 26 Νοέμβρη στα ΠΡΟΚΑΤ, που διοργάνωσαν η Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Φοιτητών και η Ταξική Πορεία.

Είχε προηγηθεί πρωινή παρέμβαση-πικετοφορία στο παζάρι και στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις και έγιναν καλέσματα συμμετοχής στην απογευματινή συγκέντρωση, αλλά και μια εβδομαδιαία κινητοποίηση σε εργασιακούς χώρους, καφενεία και προσωπικές συζητήσεις, καθώς και αφισοκολλήσεις και ανακοινώσεις σε τοπικά ΜΜΕ .


Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών και κυρίως σαν αποτέλεσμα του μεγάλου ενδιαφέροντος, αλλά και της ελπίδας που γεννά μια τέτοια πολύμηνη απεργία, πολύς κόσμος γέμισε το φουαγιέ του αμφιθεάτρου των ΠΡΟΚΑΤ και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του Γραμματέα του Σωματείου, απεργού, Γιώργου Λιάκα και τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν.


Ο ομιλητής με χαρακτηριστική ζωντάνια και απλότητα αναφέρθηκε στο ιστορικό της κινητοποίησης, τις συνεχείς ενέργειες της εταιρείας να σπάσει την απεργία, να τρομοκρατήσει τους απεργούς και να στήσει έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ, τα δικαστήρια και το νόμο Χατζιδάκη. Περιέγραψε με έναν εξαιρετικά εύστοχο τρόπο την πραγματική φύση και ιεραρχία του συστήματος που ζούμε, λέγοντας ότι, οποιοσδήποτε εκπρόσωπος πολιτικού κόμματος κι αν τους επισκεπτόταν (πιθανός μελλοντικός διαχειριστής αυτού του συστήματος) για να πλησιάσει το εργοστάσιο έπρεπε να  του το επιτρέψουν τα ΜΑΤ, αφού πάρουν την έγκριση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας!! 
Από την άλλη, τόνισε το σθένος των εργαζομένων να συνεχίσουν να παλεύουν, την απόφαση τους να επιστρέψουν στο εργοστάσιο μόνο σα νικητές και την πεποίθηση τους ότι ο αγώνας τους, και ανεξάρτητα από την έκβαση του, θα αποτελέσει σοβαρή παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους αλληλέγγυους, στο χέρι, όπως είπε, που τους στηρίζει την πλάτη συνεχώς, κάθε φορά που αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ, κάθε φορά που σέρνονται στα δικαστήρια, και που έχει απλώσει το μήνυμα του αγώνα τους στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και σε μια σειρά από πόλεις της Ελλάδας.
Την ομιλία του Γραμματέα του σωματείου ακολούθησαν οι σύντομες τοποθετήσεις εκ μέρους των διοργανωτών που αναφέρθηκαν στην πολιτική συγκυρία μέσα στην οποία εξελίσσεται ο αγώνας στην Μαλαματίνα και τη σημασία του για όλους τους εργαζόμενους, ενώ ο κάθε ένας από την πλευρά του αναφέρθηκε και σε ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου του. 





Σημαντική συμβολή στη συζήτηση αποτέλεσαν και οι τοποθετήσεις αλληλέγγυων που συνόδευσαν τους απεργούς από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλων εργαζόμενων από την πόλη. 


Η εκδήλωση έκλεισε με μπαρ οικονομικής ενίσχυσης και τη συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού ποσού για το απεργιακό ταμείο του Σωματείου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια