Από τις παρεμβάσεις για την Εκδήλωση για την απεργία στη Μαλαματίνα

 


Μαζική παρέμβαση στο εργοστάσιο των Πλαστικών έκαναν την Πέμπτη 24/11, η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, προπαγανδίζοντας την εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώνουν μαζί με την Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση εκπ/κών πρωτοβάθμιας, το Σάββατο 26 Νοέμβρη στις 7:00 μμ στο Πολυτεχνείο (ΠΡΟΚΑΤ).

Η ανταπόκριση των εργατών ήταν πολύ θετική, πράγμα αναμενόμενο άλλωστε, αφού και οι ίδιοι βιώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με ένα ανύπαρκτο-εργοδοτικό σωματείο. Η απεργία των εργατών στη Μαλαματίνα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα αγώνα για όλους, κάτι που φυσικά απεύχεται η εργοδοσία, γι αυτό επιχείρησε να διώξει τους συναγωνιστές, προφασιζόμενη παραβίαση ιδιόκτητου χώρου, χωρίς να της περάσει. Η επαφή με τους εργάτες συνεχίστηκε κανονικά και οι απειλές έπεσαν στο κενό.

Ανάλογες παρεμβάσεις, ενόψει της εκδήλωσης, γίνονται και σε άλλα εργοστάσια, στο νοσοκομείο, στα σχολεία, στις Σχολές του Πολυτεχνείου, σε καφενεία και στην αγορά, ενώ έχουν αναρτηθεί πανό και έχουν κολληθεί αφίσες. Το Σάββατο το πρωί προγραμματίζεται επίσης παρέμβαση με πικετοφορία στο παζάρι και στην κεντρική πλατεία. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια