Από τις παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ακρίβεια στην Ξάνθη

Ολοκλήρωσε και τον δεύτερο κύκλο παρεμβάσεων της η Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια, με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ την Πέμπτη 7 Ιούλη. Την προηγούμενη πραγματοποίησε προβολή του ντοκιμαντέρ "Η επιστροφή του Προμηθέα" στο πάρκο διοικητηρίου, ενώ και τις δύο αυτές δράσεις τις προπαγάνδισε με παρεμβάσεις στο παζάρι, την κεντρική πλατεία και σε σούπερ μάρκετ. 


Στις τρεις εβδομάδες από τότε που συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις σε διάφορους χώρους όπου ζει, κινείται και εργάζεται ο λαός της πόλης, με μοίρασμα πολλών εκατοντάδων προκηρύξεων, δεκάδες αφίσες, πολλές συζητήσεις και συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο, (https://www.radio899.gr/node/16860?fbclid=IwAR29ONqSkSY5KfWnWddITro1VK22HMxRc_Rzu4Rhvr4MjCXSZ30X9y1e-Fc), ενώ η δράση της προβλήθηκε και από τον τοπικό τύπο (https://empros.gr/2022/07/protovoulia-gia-tin-akriveia/).
Αυτό που διαπιστώθηκε, εκτός από την πολύ μεγάλη αγανάκτηση των λαϊκών ανθρώπων, είναι ότι, ίσως για πρώτη φορά, πολύς κόσμος ρωτούσε για την Πρωτοβουλία και τις δράσεις της και κάποιοι από αυτούς δήλωναν ότι θέλουν να συμμετέχουν. Όντως κάποια συμμετοχή υπήρξε, όμως πολύ περιορισμένη, κι αυτό επειδή η Πρωτοβουλία δεν κατόρθωσε μέχρι στιγμής να ενεργοποιήσει μια "κρίσιμη μάζα" αγωνιστών, που υπάρχει στην πόλη, γεγονός που απογοήτευε όσους προσπαθούσαν να κάνουν ένα πρώτο βήμα κίνησης. Παρόλα αυτά η στάση του κόσμου είναι ενθαρυντική, και το βασικό ζήτημα που θέτει είναι η συνέχιση παρόμοιων προσπαθειών, γιατί η κατάσταση είναι ήδη τραγική και ο χειμώνα προβλέπεται τραγικότερος. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια