ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 23/6

 


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Πέμπτη 23 Ιούνη, στις 7:30 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία

Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε ότι το κόστος διαβίωσης αυξάνει όλο και περισσότερο. Μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ ή στο παζάρι αρκεί για να διαπιστώσουμε ότι όλα τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν ακριβύνει. Οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας αναγράφουν εξωφρενικά νούμερα, καθιστώντας την πληρωμή τους έως και αδύνατη. Τα καύσιμα γίνονται είδος πολυτελείας, «απαγορεύοντας» έτσι οποιαδήποτε μετακίνηση. Και όλα αυτά δυστυχώς δεν είναι παροδικά, αλλά «ήρθαν για να μείνουν». Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι παράγοντες του συστήματος, ενώ τα χειρότερα είναι μπροστά μας τους επόμενους μήνες.

Προσπαθούν να μας εξαπατήσουν μέσω των ΜΜΕ, παρουσιάζοντας την κατάσταση αυτή ως κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει. Πριν μερικά χρόνια μας έλεγαν κυνικά ότι «μαζί τα φάγαμε», έτσι και τώρα πρέπει «να βάλουμε όλοι πλάτη» για να βγούμε από το αδιέξοδο που μας έχουν σπρώξει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο πλούτος που παράγεται καθημερινά, όλο και μεγαλώνει στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια. Βέβαια τον πλούτο αυτόν, τον καρπώνεται μια μειοψηφία που πλουτίζει όλο και περισσότερο, ενώ εμείς οι πολλοί/ες φτωχαίνουμε όλο και περισσότερο. Και βέβαια δε διστάζουν να μας στερήσουν μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις, άλλοτε με πρόσχημα την οικονομική κρίση, την πανδημία και τώρα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Θέλουν να ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι, παθητικοί αποδέκτες κάθε μέτρου και πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας. Θέλουν να αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε καμιά δυνατότητα οργανωμένης και συλλογικής αντίδρασης. Πιστεύουν πως με τα διάφορα επιδόματα και τις αυξήσεις-ψίχουλα στο βασικό μισθό θα περιορίσουν την πλατιά αγανάκτηση που κυριαρχεί στο λαό. Στην πραγματικότητα φοβούνται τη λαϊκή οργή που μπορεί να ξεσπάσει, όπως συμβαίνει σε πολλές γωνιές του κόσμου.

Πρέπει να το έχουμε ξεκάθαρο ότι «σωτήρες» δεν υπάρχουν. Μόνο μέσα από τη δική μας απόφαση να αγωνιστούμε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε καλύτερα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ενεργοποίηση του καθένα μας, συλλογική στάση και διεκδίκηση των βασικών μας δικαιωμάτων. Χρειάζεται να χτίσουμε από την αρχή τα εργαλεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν στον αγώνα μας. Επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες, σωματεία και συλλόγους που θα λειτουργούν για να υπερασπίζονται τα ταξικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολλών.

Η Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια, που συγκροτήθηκε στην πόλη μας μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση, προς αυτή την κατεύθυνση θέλει να κινηθεί. Απευθύνει κάλεσμα αγώνα σε όλο το λαό, τους εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, αλλά και σε κάθε συλλογικό φορέα, να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους σε μια πρώτη μαζική κινητοποίηση που θα αναδείξει το ζήτημα της ακρίβειας πλατιά στην πόλη της Ξάνθης.

Να διεκδικήσουμε:

ü  Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης.

ü  Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις.

ü  Αυξήσεις στα επιδόματα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς εξαιρέσεις.

ü  Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια