ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΈΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ | Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, Τρίτη 07/06 στις 16:00 στα ΠΡΟΚΑΤ

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΟΞΥΝΕΤΑΙ


Μετά τα 3 χρόνια κλειστών σχολών η επίθεση στα δικαιώματα, αλλά και στους ίδιους τους φοιτητές, προχωράει με αμείωτους και βάρβαρους ρυθμούς άνευ προηγουμένου. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων (Σύριζα, Πασοκ), είναι ξεκάθαρο πως έχουν ως μόνη πρόθεση τη διασφάλιση κερδών για το κεφάλαιο, που συνοδεύεται από το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα.

         Είδαμε όλοι την δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στο ΑΠΘ, όπου ένας φοιτητής παραλίγο να χάσει τη ζωή του από τη ρήψη κρότου λάμψης στο κεφάλι του. Βέβαια, τέτοια σκηνικά, με εφόδους της αστυνομίας στα πανεπιστήμια είναι πλέον νόμιμα εξαιτίας του νόμου Κεραμέως. Έχει ανακοινωθεί ότι η ΟΠΠΙ θα εγκατασταθεί στα μεγάλα ιδρύματα μέσα στον Ιούνιο. Καθόλου περίεργο αφού τότε είναι περίοδος εξεταστικής και η κυβέρνηση περιμένει οι αντιδράσεις των φοιτητών να είναι “πεσμένες. Η μόνη στόχευση του σώματος αυτού δεν είναι να φροντίσει για την “ασφάλεια” των φοιτητών, αλλά να μπορεί να καταστείλει και να κατεβάσει κάθε κεφάλι που σηκώνεται ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει συνεχώς το σύστημα και η κυβέρνηση. Οι εικόνες στο ΑΠΘ πρόκυται να γίνουν καθημερινότητα. Η 'αγρια καταστολή έρχεται για να μείνει μέσα στις σχολές μας και για να καταπατήσει όποια ελευθερία έχει κερδιθεί από τους φοιτητές.

            Στα ίδια προκλητικά πλαίσια η υπουργός “παιδείας” ανήγγειλε τον νέο Νόμο-Πλαίσιο λιγο μετά τις φοιτητικές εκλογές. Ένα τερατούργημα, ίδιου βεληνεκούς με τον νόμο 4777 (Κεραμέως). Φέρνει διαχωρισμό στα πτυχία μας, που συνεπάγεται διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα για απόφοιτους της ίδιας σχολής. Μιλάμε για κουρελόχαρτα που δεν θα εξασφαλίζουν κάνενα δικαίωμα στην αγορά εργασίας, για όποιον καταφέρει να πάρει έστω το πτυχίο του. Από την άλλη έχουμε κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων, δηλαδή πολλοί συμφοιτητές μας θα μείνουν στον “αέρα”, αφού η σχολή από την οποία αποφοίτησαν δεν θα υπάρχει, και συνεπώς η εύρεση εργασίας θα είναι ακόμη δυσκολότερη. Μία ακόμα διάταξη είναι αυτή που αφορά τα Συμβούλια ιδρύματος, που θα έχουν ως ρόλο το να περνάνε ακόμα πιο εύκολα οι διατάξεις του υπουργείου για τα πανεπιστήμια, χωρίς κανένα εμπόδιο. Τέλος, έρχονται τα ενιαία ψηφοδέλτια για να διαλύσουν κάθε έννοια συλλογικότητας και πολιτικοποίησης μέσα στις σχολές.

            Όλα αυτά ενώ δίπλα μας διεξάγεται ένας άδικος πόλεμος, απότελεσμα και έκφραση των ιμπεριαλιστικών αναγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων. Η χώρα μας, μέσα απο την υποτέλεια και την εξάρτηση της από τις ΗΠΑ, είναι εμπλεκόμενη αλλά και πιθανός στόχος, όπως έχει πει πολλάκις η Ρωσία. Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε  και τα βιώνουμε στο πετσί μας. Φτώχεια και ανατιμήσεις. Η βενζίνη να αυξανεται ραγδαία και το ρεύμα θα φτάσει σε σημείο να αποτελεί πολυτέλεια. Και από την άλλη, τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και του συστήματος, αλλά και ο εκφραστής τους στα πανεπιστήμια( ΔΑΠ), να μας πουλάνε φανφάρες ότι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που αυτοί έχουν δημιουργήσει. Μόνο οργή μπορεί να μας προκαλέσει αυτή η κατάσταση που βιώνουμε και μας στέρει βασικά αγαθά και ελευθερίες.

            Επομένως, μέσα σε αυτό το μαύρο πλαίσιο που όλο πάει και χειροτερεύει, η αναγκαιότητα για Γενικές Συνελεύσεις είναι τεράστια. Για εμάς, η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική και αποφασιστική. Οι φοιτητές, μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση, υψώνοντας τις αντιστάσεις. Η φωνή μας έχει δύναμη, και αυτό έχει αποδειχτεί τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη μας. Οι γενικές συνελεύσεις, οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις, καθώς και η μαζικοποίηση των διαδικασιών μας είναι το όπλο μας απέναντι στο πλήρως, και πραγματικά εξοπλισμένο σύστημα της εξαθλίωσης.

Καλούμε σε :

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης την Τρίτη, 7/6 στις 16:00 στα ΠΡΟΚΑΤ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια