ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ | Ανακοίνωση - Καταγγελία για την προκλητική επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο Kavala Oil - ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 

Σήμερα τα ξημερώματα δυνάμεις καταστολής με εντολή της εργοδοσίας, περικύκλωσαν και εισέβαλαν στο εργοστάσιο της Kavala Oil όπου 100 περίπου εργαζόμενοι περιφρουρούσαν τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική πολιτική. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης, προκαλώντας φθορές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και προχώρησαν σε προσαγωγές εργαζόμενων. Στο εργοστάσιο έχει ξεκινήσει ένας πολύμηνος αγώνας ενάντια στις απολύσεις και στις συνθήκες εργασίας που βιώνουν.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την προκλητική στάση της εργοδοσίας και των δυνάμεων καταστολής που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να σπάσουν τον αγώνα των εργαζόμενων!

Η εταιρία Energean Oil & Gas, η οποία διαχειρίζεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, ύστερα από τη συμφωνία ΕΕ-κυβέρνησης έλαβε δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ με εγγύηση του δημοσίου. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ανακοίνωσε στους εργαζόμενους απολύσεις βαπτίζοντας τις “εθελούσιες παραιτήσεις”. Παράλληλα ανακοίνωσε 70 – 75 διαθεσιμότητες, ενώ οι υπόλοιποι θα εργάζονται 10, 15 ή 20 μέρες, ανάλογα με τη βάρδια και την ειδικότητά τους. Μόνο ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων που θα είναι προσωπικό ασφαλείας θα δουλεύει κανονικά. Με το πράσινο φως της κυβέρνησης και με το νέο αντεργατικό νόμο να της λύνει τα χέρια, η εταιρία με στόχο να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη φέρνει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες και μειώσεις μισθών.



Να μην περάσει η τρομοκρατία!

Οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, συμπαρασύροντας και άλλους εργαζόμενους στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους!

Να πάρουν κουράγιο από τους εργαζόμενους της Cosco και της e-food και να συνεχίσουν να παλεύουν οργανωμένα και συλλογικά κόντρα στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.

Ο λαός της Καβάλας να καταγγείλει τα γεγονότα και να σταθεί αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων κόντρα στην αντεργατική πολιτική, την εργοδοτική και την κρατική τρομοκρατία!


Η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Να συνεχιστεί ο αγώνας των εργατών!

Καμία απόλυση εργαζόμενου!

Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων – Καμία δίωξη σε βάρος τους!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια