Κάλεσμα οργανώσεων για το Πολυτεχνείο



Ο λαός και η νεολαία θα τιμήσουν και φέτος το Πολυτεχνείο 

παλεύοντας για Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία. 

Συγκέντρωση – Διαδήλωση. Τρίτη 17 Νοέμβρη, 5:00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία


Η απαγόρευση των εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δεν θα περάσει!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. κλιμακώνει, εν μέσω πανδημίας, την επίθεση στους εργαζόμενους/ες και τη νεολαία με το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς, την επίθεση στην εκπαίδευση, την αναβίωση του "σπουδαστικού" της ασφάλειας με ειδικό αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια και τη συνεχή καταστολή, θέλει να απαγορεύσει τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διευρύνοντας την κατασταλτική και αντιδημοκρατική επέλαση.

Με την θεωρία της ατομικής ευθύνης και τη στοχοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων (όπως τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 07/10) επιδιώκει να γλυτώσει από τις ευθύνες για την εγκληματική της πολιτική τόσους μήνες που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία. Ενώ ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες, όπως η νεολαία μπαίνουν στο στόχαστρο. Δεν θα τους περάσει!

Τιμάμε την εξέγερση και τους νεκρούς μας στο Πολυτεχνείο και διαδηλώνουμε και φέτος στις 17 του Νοέμβρη, σαν ένα νέο μεγάλο βήμα, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική των ΗΠΑ-Ε.Ε. που κλιμακώνουν τις επεμβάσεις τους στην περιοχή, τους κινδύνους πολέμου που εντείνονται και μας απειλούν, το φασισμό και τον εθνικισμό.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, να αγνοήσουμε τις κυβερνητικές απειλές και να δώσουμε στο φετινό Πολυτεχνείο το αγωνιστικό ανατρεπτικό περιεχόμενο που του αξίζει!

Δεν επιδιώκουμε να δώσουμε διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση και το σύστημα. Το μαχόμενο λαϊκό κίνημα, αγωνιζόμενο για τη ζωή, ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης που αδιαφορεί για την υγεία του λαού, ξέρει να αγωνίζεται και συγχρόνως να προστατεύει και να προστατεύεται από τον κορωνοϊό. Ο ίδιος ο λαός στις μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος το απέδειξε αυτό. Τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας και της προστασίας του διπλανού μας, της μάσκας και των αποστάσεων είναι αυτονόητα.

Μαζί με τα εμβληματικά συνθήματα του Πολυτεχνείου του 1973 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», υψώνουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για Υγεία για όλο το λαό.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Καλούμε συλλόγους, σωματεία, φορείς, εργαζόμενους και εργαζόμενες, νέους και νέες να μαζικοποιήσουν τη

Συγκέντρωση – Διαδήλωση, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 5:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία


ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας

ΑΡΑΝ

ΚΚΕ(μ-λ)

ΣΕΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια