Ταξική Πορεία | ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/11!


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ 
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/11!

Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής, με το οποίο αντιμετωπίστηκαν οι συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ύστερα από την προκλητική απόφαση να απαγορεύσει τις πορείες, μια απόφαση που παραπέμπει σε περιόδους χούντας, έδωσε εντολή στις τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποίησε να απαντήσουν με ωμή βία στην προσπάθεια του λαού μας να διαδηλώσει. Χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, αύρες, χημικά, ξυλοδαρμοί, προσαγωγές, πρόστιμα, κυνηγητά και συλλήψεις ακόμη και μέσα σε σπίτια.

Παρ’ όλα αυτά, οι απαγορεύσεις έσπασαν στην πράξη. Χιλιάδες λαού κατέβηκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους! Κόντρα στον αυταρχισμό και την προκλητικότητα της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών. Παράλληλα κατέρρευσε και το παραμύθι της προφύλαξης της δημόσιας υγείας που τάχα υπερασπίζεται η κυβέρνηση!

Πώς προφύλαξαν τη δημόσια υγεία οι επιθέσεις της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις που τηρούσαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Ποιος ευθύνεται για το συνωστισμό των διαδηλωτών, ο οποίος συνέβη μόνο όταν περικυκλώθηκαν ασφυκτικά από τις αστυνομικές δυνάμεις; Γιατί αφαιρούνταν οι μάσκες από τους συλληφθέντες, οι οποίοι στοιβάζονταν στα κρατητήρια ο ένας δίπλα στον άλλο; Είναι σαφές ότι δε νοιάζονται για την υγείας μας. Αν νοιάζονταν θα έφτιαχναν νέες ΜΕΘ, θα έκαναν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, δε θα καταργούσαν τη νοσηλεία για κάθε άλλη αρρώστια και δε θα βρισκόμασταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Πρέπει να γίνει πλατιά κατανοητό ότι η απαγόρευση της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο έγινε επειδή θέλουν ο λαός να λουφάξει, να κλειστεί φοβισμένος στα σπίτια του και να τους αφήσει το πεδίο ελεύθερο για να εντείνουν την εγκληματική πολιτική τους.

Να μην τους περάσει! Ήδη μπροστά μας έχουμε τη μάχη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση, που καταργεί το 8ωρο-5θήμερο και την υπερωριακή αμοιβή, διευρύνει την ασυδοσία της εργοδοσίας, και τσακίζει το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

Πρώτος σταθμός στη μάχη αυτή είναι η απεργία στις 26 του Νοέμβρη. Μια απεργία που καλείται να αναμετρηθεί με το κράτος καταστολής που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μια απεργία που πρέπει να στηριχτεί πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους, κόντρα στην απροθυμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών, ακόμη και αυτών που την προκήρυξαν.

Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη, όχι μόνο γιατί το νομοσχέδιο βαθαίνει κατά πολύ τον εργασιακό μεσαίωνα, αλλά και γιατί αμφισβητεί με τον πιο απόλυτο τρόπο τη δυνατότητα οργανωμένης απάντησης από το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η μόνη απάντηση, βρίσκεται στην μαζική και ανυποχώρητη πάλη του λαού μας και των εργαζομένων!

  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΜΑ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 26/11

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια