Απόφαση Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης για την απεργιακη συγκέντρωση 26/11 στη 1μ.μ. // Αντιπεριφέρεια

                                        Απόφαση Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης  

Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από την Αντιπεριφέρεια, την Πέμπτη 26/11, στη 1μμ, μαζί με την ΕΛΜΕ Ξάνθης.

 

Με αγώνες θα προστατέψουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

 

Έχουν περάσει πάνω από 9 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Η επιστροφή στο lockdown αποτελεί ανοικτή ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας. Με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» επιτίθεται στο λαό και τη νεολαία, χρεώνοντάς τους την αύξηση των κρουσμάτων.

Τη στιγμή που οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και η πανδημία καλπάζει, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, δημιουργία ΜΕΘ και ενίσχυση των δομών περίθαλψης, για μαζικά και δωρεάν τεστ, για ενίσχυση των ΜΜΜ, για προσλήψεις στα σχολεία, για μέτρα προστασίας στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς. Αντίθετα, ευθυγραμμίζεται με τους ιμπεριαλιστές και ξοδεύει δισεκατομμύρια για νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ (συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων) έδωσε τα πάντα στο κεφάλαιο αξιοποιώντας την πανδημία με μια σειρά από αντιδραστικά μέτρα και ΠΝΠ που εκτίναξαν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια, ψήφισε τον πτωχευτικό κώδικα, ενώ θέλει να φέρει για ψήφιση ένα προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο που θέλει να σαρώσει τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να επιβάλει ασφυκτικό έλεγχο στα σωματεία, δημιουργώντας ένα εντελώς αντιδραστικό τοπίο στους χώρους εργασίας. εργασία. Διευρύνει την εφαρμογή της κυριακάτικης εργασίας. Αυξάνει τις επιτρεπόμενες ώρες υπερωρίας και την δεκάωρη εργασία. Απαγορεύει την περιφρούρηση των απεργιών. Επιβάλλει τουλάχιστον 40% προσωπικό ασφαλείας στο Δημόσιο και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Καταργεί τον ελεύθερο συνδικαλισμό και τις συνελεύσεις των σωματείων και θεσπίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει την αστυνομοκρατία και την καταστολή των αγώνων για να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην εγκληματική της πολιτική. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η απαράδεκτη και προκλητική απόπειρα της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου,  όπου εκατοντάδες κόσμος τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, κατέβηκε στο δρόμο και δεν φοβήθηκε την καταστολή και την αστυνομοκρατία!Μετά την αγωνιστική παρακαταθήκη των χιλιάδων διαδηλωτών που κατέβηκαν στο δρόμο, σπάζοντας έμπρακτα την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση σε όλη τη χώρα, για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και να παλέψουν ενάντια στην επίθεση, η απεργία στις 26 Νοέμβρη αποτελεί μια σημαντική μάχη που πρέπει να δοθεί με μαζικούς όρους από τους εργαζόμενους και το λαό. Με το όργιο κρατικής βίας και καταστολής, με εξοντωτικά πρόστιμα, απειλές, προσαγωγές και συλλήψεις, το σύστημα προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας ώστε να τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις ανενόχλητο. Να μην περάσει!

 

Καμία συναίνεση - Καμιά αναμονή! Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να σπάσει το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown και την απραξία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στις επιχειρήσεις. Τα σωματεία να προχωρήσουν σε συσκέψεις και συνελεύσεις στους χώρους που έτσι κι αλλιώς ο κόσμος εργάζεται κανονικά, και να συντονίσουν τη δράση τους.

Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται ως επίκαιρο το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό». Με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

§     Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Δεν θα πληρώσουν ο λαός κι η νεολαία τα σπασμένα της κρίσης του συστήματός τους.

§     Ίση, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλες και όλους. Δωρεάν, μαζικά τεστ στο λαό. Μόνιμες προσλήψεις, νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία.Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιαςχωρίς αποζημίωση για τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

§     Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στην δίωξη των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης

§     Όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας δωρεάν για όλο το λαό.Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

§     Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των Π.Ν.Π. για τις άδειες Ειδικού Σκοπού που οδηγούν τους εργαζόμενους γονείς σε στέρηση της κανονικής άδειας ή σε άδειες άνευ αποδοχών.

§     Καμία απόλυση. Ακύρωση όλων των απολύσεων από την αρχή της πανδημίας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Κανένας εργαζόμενος στην δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας. Ειδικές άδειες σε όλα τα μέλη ευπαθών ομάδων και στους συνοικούντες. Να πληρώσει η εργοδοσία για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας, και ειδικά στις γραμμές παραγωγής.

§     Πλήρη κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

§     Δωρεάν ασφαλείς σπουδές για όλους τους μαθητές και φοιτητές, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Ολιγάριθμα τμήματα μαθητών( μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη) μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

§     Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία.

§     Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση.Καμία απαγόρευση στη δράση των σωματείων. Όχι στην αστυνομοκρατία Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Καμία νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και στις τηλε-εκλογές.

§     Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα. Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία όλοι οι συλληφθέντες και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους διαδηλωτές στην επέτειο του Πολυτεχνείου.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια