Η απαγόρευση έσπασε, η τρομοκρατία δεν πέρασε ! Ανταπόκριση απο την πορεία της 17 Νοέμβρη στην Ξάνθη

 Με πρωτοφανή κινητοποίηση οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία της πόλης και να επιβάλουν τη σιωπή και την υποταγή στην κυβερνητική απαγόρευση. Από νωρίς το μεσημέρι ο χώρος του Πολυτεχνείου, όπου καλούσαν α/α συλλογικότητες, ήταν περικυκλωμένος από διμοιρίες ΜΑΤ και κλούβες. Λίγο αργότερα κυκλώθηκε και η κεντρική πλατεία, όπου καλούσε ο φοιτητικός σύλλογος και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μεταξύ των οποίων και το ΚΚΕ(μ-λ).


Ο φοιτητικός σύλλογος και οι οργανώσεις μετέφεραν τη συγκέντρωση τους στην πλατεία Ελευθερίας και λίγο μετά τις 5:30 ξεκίνησαν την πορεία προς την κεντρική πλατεία, όπου λίγο πριν το α/α μπλοκ είχε δεχθεί επίθεση από την αστυνομία. Η πορεία ήταν αρκετά μαζική και πύκνωσε ακόμη πιο πολύ καθώς εξελισσόταν, ξεπερνώντας τα 150 άτομα.


Καθώς η αστυνομία είχε κάνει 29 προσαγωγές, η πορεία κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι σταδιακά αφού τους έκοψαν πρόστιμα 300 ευρώ. Στη συνέχεια μαζί μ' αυτούς και άλλους νεολαίους πορεύτηκε από τους κεντρικούς δρόμους μέχρι το Πολυτεχνείο. Λίγο πριν από αυτό σταμάτησε και διαλύθηκε αφού συνάντησε για μια ακόμη φορά μπροστά της ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Για τρεις ώρες, παρά την απαγόρευση, παρά την πρωτοφανή ατυνομοκρατία και τρομοκρατία, παρά την επίθεση, το ξύλο και τις προσαγωγές, πολλές δεκάδες διαδηλωτές τίμησαν και στη Ξάνθη το Πολυτεχνείο και κράτησαν ζωντανή τη φλόγα της Εξέγερσης.


Για να παρακολουθήσετε το βίντεο πατήστε στο παρακάτω link:










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια